BOYUN AĞRISINA DİKKAT! MASA BAŞI ÇALIŞANLAR VE CEP TELEFONU KULLANICILARI RİSK ALTINDA

SAĞLIK (iGFA) - igfa | 29.04.2025 - 15:46, Güncelleme: 29.04.2025 - 17:00 64 kez okundu.
 

BOYUN AĞRISINA DİKKAT! MASA BAŞI ÇALIŞANLAR VE CEP TELEFONU KULLANICILARI RİSK ALTINDA

Doç. Dr. Ahmet İnanır, boyun ağrısının nedenlerini ve korunma yollarını anlattı. Masa başı çalışanlar, cep telefonu kullanıcıları ve uzun yolculuk yapanlar risk altında. Ortopedik yastık, egzersiz ve doğru duruşla fıtık riski azaltılabilir.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, yaygın görülen boyun ağrısı şikayetlerinin sebeplerini ve korunma yollarını açıkladı. Özellikle masa başında uzun süre çalışanlar, akıllı telefon kullanıcıları ve sık seyahat edenlerin risk altında olduğunu belirtti. Boyun Fıtığı, Fibromiyaljiyle Karışabilir İnanır, boyun fıtığının omurlar arasındaki diskin yer değiştirmesi sonucu omuriliğe ya da sinirlere baskı yapmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Bu durumun boyun, omuz, sırt veya kollarda ağrı, uyuşma, karıncalanma ve güçsüzlük gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini belirtti. Fibromiyalji, miyofasiyal ağrı, omuz rahatsızlıkları ve tümöral oluşumlarla karıştırılabileceğini söyleyen İnanır, yanlış tanının zaman kaybına yol açabileceğini vurguladı. RİSK GRUPLARI KİMLER? Masa başında çalışanlar Cep telefonu ve bilgisayar ekranına uzun süre bakanlar Uzun yol şoförleri Ortopedik yastık kullanmayanlar Seyahatlerde yanlış pozisyonda uyuyanlar BOYUN AĞRISINDAN KORUNMAK İÇİN ÖNERİLER: Ortopedik yastık kullanın: Uyurken boynunuz desteklenmeli. Telefon ve bilgisayara ara verin: Uzun süre boynunuzu eğik tutmaktan kaçının. Seyahatlerde dikkatli olun: Başınızı destekleyin ve sık pozisyon değiştirin. Egzersiz yapın: Düzenli boyun egzersizleri kasları güçlendirir, fıtık riskini azaltır. Ağrıyı ciddiye alın: Erken teşhis için fizik tedavi ya da beyin cerrahisi uzmanına başvurun. İnanır, erken teşhisin tedavi başarısını artırdığını ve yaşam kalitesini korumada kritik rol oynadığını vurguladı.
Doç. Dr. Ahmet İnanır, boyun ağrısının nedenlerini ve korunma yollarını anlattı. Masa başı çalışanlar, cep telefonu kullanıcıları ve uzun yolculuk yapanlar risk altında. Ortopedik yastık, egzersiz ve doğru duruşla fıtık riski azaltılabilir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, yaygın görülen boyun ağrısı şikayetlerinin sebeplerini ve korunma yollarını açıkladı. Özellikle masa başında uzun süre çalışanlar, akıllı telefon kullanıcıları ve sık seyahat edenlerin risk altında olduğunu belirtti.

Boyun Fıtığı, Fibromiyaljiyle Karışabilir

İnanır, boyun fıtığının omurlar arasındaki diskin yer değiştirmesi sonucu omuriliğe ya da sinirlere baskı yapmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Bu durumun boyun, omuz, sırt veya kollarda ağrı, uyuşma, karıncalanma ve güçsüzlük gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini belirtti. Fibromiyalji, miyofasiyal ağrı, omuz rahatsızlıkları ve tümöral oluşumlarla karıştırılabileceğini söyleyen İnanır, yanlış tanının zaman kaybına yol açabileceğini vurguladı.

RİSK GRUPLARI KİMLER?

  • Masa başında çalışanlar

  • Cep telefonu ve bilgisayar ekranına uzun süre bakanlar

  • Uzun yol şoförleri

  • Ortopedik yastık kullanmayanlar

  • Seyahatlerde yanlış pozisyonda uyuyanlar

BOYUN AĞRISINDAN KORUNMAK İÇİN ÖNERİLER:

  • Ortopedik yastık kullanın: Uyurken boynunuz desteklenmeli.

  • Telefon ve bilgisayara ara verin: Uzun süre boynunuzu eğik tutmaktan kaçının.

  • Seyahatlerde dikkatli olun: Başınızı destekleyin ve sık pozisyon değiştirin.

  • Egzersiz yapın: Düzenli boyun egzersizleri kasları güçlendirir, fıtık riskini azaltır.

  • Ağrıyı ciddiye alın: Erken teşhis için fizik tedavi ya da beyin cerrahisi uzmanına başvurun.

İnanır, erken teşhisin tedavi başarısını artırdığını ve yaşam kalitesini korumada kritik rol oynadığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.