Antalya Muratpaşa’da yangın güvenliği krizi

28.04.2025 - 11:35, Güncelleme: 28.04.2025 - 11:35 10 kez okundu.
 

Antalya Muratpaşa’da yangın güvenliği krizi

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, Bolu’daki yangın felaketi sonrası denetlenen 294 basit konaklama tesisinden 191’inde yangın güvenliği eksiklikleri tespit edildiğini açıkladı. Eksiklikler giderilmezse işletmelerin kapanabileceği uyarısı yapıldı.ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi, 21 Ocak 2025’te Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilçede denetim yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 294 basit konaklama tesisini inceledi; 191’inde yangın güvenliği eksiklikleri saptandı. Belediye, eksikliklerin giderilmesi için 31 Mayıs 2025’e kadar süre tanıdı, ancak ilerleme sağlanamadı. Muratpaşa Belediyesi, yönetmelikteki yangına dayanıklı boya şartının gerçekçi olmadığını, ürünün Türkiye’de üretilmediğini ve ithalatının maliyetli olduğunu belirtti. Çözüm olarak, yönetmeliğin yerli veya kolay temin edilebilir ürünlerle güncellenmesini önerdi. Belediye, sürecin sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu vurgulayarak, “İşletmelerin kapanması ve mağduriyetlerin sorumluluğu Bakanlık’tadır. Ceza hukuku sınırına dayandık, süreci uzatamayız” dedi. Bakanlık, uygulanabilir çözümler için davet edildi.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, Bolu’daki yangın felaketi sonrası denetlenen 294 basit konaklama tesisinden 191’inde yangın güvenliği eksiklikleri tespit edildiğini açıkladı. Eksiklikler giderilmezse işletmelerin kapanabileceği uyarısı yapıldı.

ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi, 21 Ocak 2025’te Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilçede denetim yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 294 basit konaklama tesisini inceledi; 191’inde yangın güvenliği eksiklikleri saptandı.

Belediye, eksikliklerin giderilmesi için 31 Mayıs 2025’e kadar süre tanıdı, ancak ilerleme sağlanamadı. Muratpaşa Belediyesi, yönetmelikteki yangına dayanıklı boya şartının gerçekçi olmadığını, ürünün Türkiye’de üretilmediğini ve ithalatının maliyetli olduğunu belirtti.

Çözüm olarak, yönetmeliğin yerli veya kolay temin edilebilir ürünlerle güncellenmesini önerdi.

Belediye, sürecin sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu vurgulayarak, “İşletmelerin kapanması ve mağduriyetlerin sorumluluğu Bakanlık’tadır. Ceza hukuku sınırına dayandık, süreci uzatamayız” dedi. Bakanlık, uygulanabilir çözümler için davet edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.