17. AVRUPA SİNDİRİM SİSTEMİ CERRAHİSİ KURSU ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

SAĞLIK (Beyaz Haber Ajansi) - Beyaz Haber Ajansi | 25.04.2025 - 12:00, Güncelleme: 25.04.2025 - 13:19 37 kez okundu.
 

17. AVRUPA SİNDİRİM SİSTEMİ CERRAHİSİ KURSU ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Acıbadem Üniversitesi'nde düzenlenen 17. Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Kursu, pankreas kanseri tedavisinde devrim yaratan yeni cerrahi teknikler ve yapay zeka destekli tedavi yöntemlerini ele aldı. Kongrede yapılan önemli paylaşımlar hakkında detaylar haberimizde.
Avrupa Gastroenteroloji Birliği (UEG) ve Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Derneği (EDS), Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Erkan’ın başkanlığında 17. Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Kursu’nu düzenledi. Dünyanın önde gelen bilim insanlarının katıldığı kongre, sindirim sistemi cerrahisindeki son gelişmeler, multidisipliner tedavi yaklaşımları ve özellikle pankreas kanseri tedavisindeki yeni yöntemler üzerine yoğunlaştı. YENİ CERRAHİ TEKNİKLER VE ROBOTİK CERRAHİ İLE İLERİ ADIMLAR Kongrede, karaciğer, mide, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerinin tanı ve tedavisinde kullanılan en yeni cerrahi teknikler, robotik cerrahi, 3 boyutlu görüntüleme sistemleri ve yapay zekâ destekli tanı yöntemleri tartışıldı. Ayrıca, Acıbadem Protokolü olarak bilinen ve pankreas kanseri tedavisinde devrim yaratan yöntem de ele alındı. ONUR KONUĞU: DÜNYACA ÜNLÜ CERRAHTAN DEĞERLİ PAYLAŞIMLAR Kongrenin onur konuğu, Prof. Dr. Markus Büchler, pankreas kanseri tedavisindeki deneyimlerini ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Büchler, cerrahların ameliyatı zorunlu kılmak yerine, agresif cerrahiye başvurmaktan çekinmemesi gerektiğini vurguladı. KİŞİYE ÖZEL TEDAVİLER VE YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİLİKLER Prof. Dr. Helmut Friess, özellikle karaciğer cerrahisinde 3 boyutlu görüntülemenin büyük avantajlar sağladığını belirtti. Ayrıca, minimal invazif teknikler ve bireyselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelecekte daha fazla ön planda olacağını söyledi. PANKREAS KANSERİNDE 5 YILLIK SAĞ KALIM YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ Prof. Dr. Mert Erkan, pankreas kanseri tedavisinde kullanılan Acıbadem Protokolü’nün etkileyici sonuçlarından bahsederek, bu yöntemin 5 yıllık sağ kalım oranını %50’nin üzerine çıkardığını ifade etti. Ayrıca, robotik cerrahi ve yapay zekâ destekli görüntüleme tekniklerinin kanser tedavisinde nasıl hayat kurtardığını vurguladı. YAPAY ZEKÂ VE GENETİK ANALİZLER HAYAT KURTARIYOR Prof. Dr. Güralp Ceyhan, pankreas kanserine dönüşebilen kistik tümörlerin takibi için yapılan genetik testlerin önemine değinerek, bu sayede kanser oluşmadan önce önlem alınabildiğini belirtti. Yapay zekâ kullanımıyla, hastaların tedavi sürecinin daha hassas ve hızlı bir şekilde yönetildiğini söyledi.  
Acıbadem Üniversitesi'nde düzenlenen 17. Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Kursu, pankreas kanseri tedavisinde devrim yaratan yeni cerrahi teknikler ve yapay zeka destekli tedavi yöntemlerini ele aldı. Kongrede yapılan önemli paylaşımlar hakkında detaylar haberimizde.

Avrupa Gastroenteroloji Birliği (UEG) ve Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Derneği (EDS), Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Erkan’ın başkanlığında 17. Avrupa Sindirim Sistemi Cerrahisi Kursu’nu düzenledi. Dünyanın önde gelen bilim insanlarının katıldığı kongre, sindirim sistemi cerrahisindeki son gelişmeler, multidisipliner tedavi yaklaşımları ve özellikle pankreas kanseri tedavisindeki yeni yöntemler üzerine yoğunlaştı.

YENİ CERRAHİ TEKNİKLER VE ROBOTİK CERRAHİ İLE İLERİ ADIMLAR

Kongrede, karaciğer, mide, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerinin tanı ve tedavisinde kullanılan en yeni cerrahi teknikler, robotik cerrahi, 3 boyutlu görüntüleme sistemleri ve yapay zekâ destekli tanı yöntemleri tartışıldı. Ayrıca, Acıbadem Protokolü olarak bilinen ve pankreas kanseri tedavisinde devrim yaratan yöntem de ele alındı.

ONUR KONUĞU: DÜNYACA ÜNLÜ CERRAHTAN DEĞERLİ PAYLAŞIMLAR

Kongrenin onur konuğu, Prof. Dr. Markus Büchler, pankreas kanseri tedavisindeki deneyimlerini ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Büchler, cerrahların ameliyatı zorunlu kılmak yerine, agresif cerrahiye başvurmaktan çekinmemesi gerektiğini vurguladı.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİLER VE YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİLİKLER

Prof. Dr. Helmut Friess, özellikle karaciğer cerrahisinde 3 boyutlu görüntülemenin büyük avantajlar sağladığını belirtti. Ayrıca, minimal invazif teknikler ve bireyselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin gelecekte daha fazla ön planda olacağını söyledi.

PANKREAS KANSERİNDE 5 YILLIK SAĞ KALIM YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ

Prof. Dr. Mert Erkan, pankreas kanseri tedavisinde kullanılan Acıbadem Protokolü’nün etkileyici sonuçlarından bahsederek, bu yöntemin 5 yıllık sağ kalım oranını %50’nin üzerine çıkardığını ifade etti. Ayrıca, robotik cerrahi ve yapay zekâ destekli görüntüleme tekniklerinin kanser tedavisinde nasıl hayat kurtardığını vurguladı.

YAPAY ZEKÂ VE GENETİK ANALİZLER HAYAT KURTARIYOR

Prof. Dr. Güralp Ceyhan, pankreas kanserine dönüşebilen kistik tümörlerin takibi için yapılan genetik testlerin önemine değinerek, bu sayede kanser oluşmadan önce önlem alınabildiğini belirtti. Yapay zekâ kullanımıyla, hastaların tedavi sürecinin daha hassas ve hızlı bir şekilde yönetildiğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.